Kezdolap Tagság Hirdetések Esemény Adatbázis

    
 
 
 
 
 


 
2010-01-30 - Labdaterápiás képzés - Kolozsvár

A Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete a Szüloföld Alap támogatásával LABDATERÁPIÁS képzést hirdet HIPERAKTÍV ÉS TANULÁSI ZAVARRAL küzdõ gyermekekkel foglalkozó pedagógusok számára Kolozsváron (Protestáns Teológiai Intézet, str. Avram Iancu 13.) március 12-14 között. A Magyarországon akkreditált 30 órás képzés eloadója Dr. F. Földi Rita klinikai szakpszichológus és neuropszichológus. Részvételi díj: 50 lej, RMGYE tagoknak 20 lej. A díj tartalmazza a teljes képzést, a magyarországi oklevelet (a honosításra is van igéretünk!), a sajátélmény részhez a felszerelést, pénteken és szombaton közös ebédet.
A helyek száma korlátozott. Jelentkezni február 28-ig a szagota@freemail.hu elektronikus postacímen lehet.
2009-05-16 - 2009. május 16 - 17.

Sajátos nevelési igényû magyar gyerekek oktatása Romániában Idõpont: május 16-17, a tanácskozás szombat déltõl vasárnap délig tart. Helyszín: Teleki Oktatási Központ Ez a szakmán belül egyedülálló esemény célja, átfogó képet kapni az erdélyi magyar nyelvû gyógypedagógiai ellátásról, adatbázist létrehozása a magyar nyelven gyógypedagógiai ellátást nyújtó állami, alapítványi, egyházi, magánintézményekrõl. Az egész erdélyi magyarságra kiterjedõ ilyen jellegû kezdeményezés még nem volt. Szakmai tanácskozás, illetve tapasztalatcsere jellege mellett fontos célkitûzés a közös fellépés a minél szélesebb körû ellátás megvalósítására. A rendezvényt a Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete és a BBTE Oktatásban Alkalmazott Pszichológia Tanszékének Gyógypedagógia szakcsoportja szervezi. Tíz megyébõl (Arad,Bihar,Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Szatmár,Szilágy, Temes) 52 gyógypedagógus vesz részt, köztük számos intézmény igazgatója, Hargita és Kovászna megyei speciális oktatásért felelõ tanfelügyelõk, alapítványok vezetõi, szórványvidékek egyedi magyar nyelvû gyógypedagógiai ellátását végzõ logopédusok.
2008-05-21 - A segítés lélektana

A segítés lélektana címmel, képzést (tréninget) szervezünk, amelyet dr. Harday Ildiko Silvia budapesti pszichológus fog tartani.
Idõpont: 2008. június 14-16
Idõtartam: 20 óra
Részvételi díj: 200 RON
Helyszín: Hallásérültek 2-es szamú Intézete, Kolozsvár, Gruia utca, 51 szám
Helyek száma: 18 fõ
Kapcsolatszemély: Bazaráth Tünde - tbazarath@hotmail.com, a jelentkezéseket erre az emailcímre várjuk.
Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend dönt.
A jelentkezõket egy elõleg befizetésére kérjük, amelyet személyesen lehet eljuttatni Biró Andreának vagy átutalással az alábbi bankszámlaszámra: RO21RZBR0000060006150009, Raiffeisen Bank, az utalványra irjátok rá: pentru formare
A júniusi tréning a teljes munka elsõ része, a tervezett második részre megegyezés szerint õsszel, vagy jovõ tavasszal kerül sor.
2008-04-29 - "Tanulási és viselkedészavarok diagnosztizálása, prevenciója és terápiája"

Egyesületünk az egyetem Oktatásban Alkalmazott Pszichológia Tanszékének meghívására társszervezõként részt vesz a "Tanulási és viselkedészavarok diagnosztizálása, prevenciója és terápiája" címû konferencia szervezésében.  

A konferencia május 17-18 közt kerül sor.
Helyszín az egyetem Oktatásban Alkalmazott Pszichológia Tanszékének 1989 december 21 sugárúti épületének Kulcsár terme (május 17, szombat ),illetve a Hallássérültek 2-es számú Intézete (május 18, vasárnap)  Szombaton 9-13 óra közt plenáris elõadások lesznek  magyarországi elõadókkal, vasárnap 9-12 óra közt gyakorló gyógypedagógusok kiselõadásait tervezzük.
Részletes programot egy héten belül  ígérhetek. Az elõadók tiszteletdíját, a költségek nagy részét
az egyetem a  CNCSIS 1461/2007grant-ból fedezi, ezért a részvétel  RMGYE
tagoknak ingyenes,  valamint a 2007 szeptember 5-9 idõszakban, Kolozsváron tartott ViTa nyári iskola azon résztvevõi, akik a kutatásban (preteszt, posztteszt felvétele, fejlesztési program alkalmazása) aktív szerepet vállaltak, sem fizetnek részvételi díjat.Mivel a tanulási és viselkedés zavaros gyerekekkel közvetlenül foglalkozók tanítók, tanítónõk, számukra is ingyenes a részvétel.
Másoknak, akik nem esnek a fenti kategóriákba, a résztvétel 20 lej.

Várunk!

Korlátozott számban RMGYE tagoknak térítés ellenében tudunk szállást is biztosítani, a jelentkezés sorrendjében.
Oldalanként:  Elsõ  Elõzõ 1   2   3   4   Következõ  Utolsó